Dag 12 - Reisverslag uit Vila Nova, Portugal van Dimphy van de Sande-Kessels - WaarBenJij.nu Dag 12 - Reisverslag uit Vila Nova, Portugal van Dimphy van de Sande-Kessels - WaarBenJij.nu

Dag 12

Door: Dimphy

Blijf op de hoogte en volg Dimphy

23 April 2023 | Portugal, Vila Nova

Hallo allemaal,

Twee dagen geleden was ik in een prachtig hostel. Zoals ik geschreven heb: we zijn met 7 nasr een heel klein restaurantje vlakbij gegaan. Een ouder echtpaar bedient en kookt. Eerst werden verschillende schalen met vlees getoond, kies welke soort je wil en dat werd dan bereid. Er wordt hier vooral vlees of vis geserveerd.

Met 7 dames (uit Duitsland, Denemarken, Slovenië en ik uit Nederland) hadden we een gezellige avond. Ook de volgende ochtend hebben we gezamenlijk ontbeten. Er stond van alles klaar in de keuken. En toen ging ieder weer haar weg.

Onderweg trof ik nog enkelen op het terras van een barretje. Nu is iedereen verder.

Gisteren heeft het maar eventjes geregend. De route ging weer een heel stuk langs de kust, een mooi wandelpad. Het doel was Caminha, ongeveer 9 km. En plotseling stond ik voor de herberg! In deze herberg heb ik vorig jaar ook geslapen. De man heeft me toen nasr de fysiotherapeut gebracht, de vrouw heeft eten voor me gehaald. Gisteren was de man er, zijn vrouw was in de herberg verderop in Vila Nova de Cerveira. Daar ben ik trouwens nu.

Weer leuke gesprekken in de herberg. Gisterenavond heb ik voor de eerste keer alleen gegeten en deze keer heb ik niet voor een pelgrimsmenu gekozen, maar heerlijk gegeten in een restaurantje waar Portugezen komen.

Vanochtend nog even gewacht tot de echtgenote kwam, nog even bijgepraat en toen op weg: 11 km naar hun andere herberg Casa Gwendoline.

Zij wisselen om de twee dagen van herberg.

Ik heb de route langs de rivier Minho gekozen, een wandel-/fietspad. Het was bewolkt, bij tijd en wijle miezerregen. Dus hoewel het zondag is nauwelijks fietsers en wandelaars. Mooie route vooral door de natuur. En heerlijke rust!

Aangekomen in de herberg trof ik meteen weer andere pelgrims.

Je kon je inschrijven voor een pelgrimsmemu in een herberg vlakbij. Uiteindelijk gingen we daar met 7 daarnaartoe, allemaal nieuwe mensen voor mij. In die herberg werkt de komende tijd een Zwitserse vrouw die in Griekenland woont als vrijwilliger. Haar dochter is momenteel op bezoek en beiden hebben gekookt. Nou, het was geen klassiek pelgrimsmenu, het was een fantastisch vegetarisch maal. Wederom zeer gezellig en erg leuk om het verhaal van deze Zwitsers-Griekse te horen.

Morgen weer ongeveer 10 km. De weersverwachting is praktisch droog en ongeveer 20 graden.

Dat was het weer voor nu! Tot de volgende keer en veel groetjes, Dimphy

• 24 April 2023 - 10:35

Bernadette.:

Geniet zo verder, Dimphy!! Lekker wandelen, leuke contacten en lekkere maaltijden!! Succes weer!

• 24 April 2023 - 10:55

Bea:

Dimphy

Wat een geweldig verslag met de fijne momenten van verbinding en herkenning.

Waardevol en als ik mijn ogen sluit kan ik in gedachten meegaan.

• 28 April 2023 - 23:23

Ruud Van Der Linde:

Lieve Dimphy, Dimpna of "Dìmpý", já, als neefje Ruud en nichtjes Karin en Yvette noemden wij jou In onze kindertaal "Dìmpý!

Nóú Dìmphý, je begint flínk uít te pàkken met verslagleggen van je reíservaringen! Je bent je aan het ontwikkelen tot een ríjzende reísjournaliste! Jij kunt in ieder geval op deze pelgrims-tócht goéd maken, van wat je vórig jaar noodgedwongen moest míssen.

Veel líefs van Henk en Ruud in Haarsteeg[e-1f64f][e-1f3fc][e-1f340][e-2764][e-1f590][e-1f483][e-1f57a]