Dag 18, vlakbij Pontevedra - Reisverslag uit Pontevedra, Spanje van Dimphy van de Sande-Kessels - WaarBenJij.nu Dag 18, vlakbij Pontevedra - Reisverslag uit Pontevedra, Spanje van Dimphy van de Sande-Kessels - WaarBenJij.nu

Dag 18, vlakbij Pontevedra

Door: Dimphy

Blijf op de hoogte en volg Dimphy

29 April 2023 | Spanje, Pontevedra

Hallo allemaal,

Eergisteren was ik dus in Mos en daar trof ik een echtpaar uit Amerika, een Engelse vrouw en de Duitse oma en kleindochter weer. Wij hebben elkaar al in Casa Alternarivo ontmoet. Gezellig samen gegeten.

Gisteren naar Cesantes, maar een herberg waar ik vorig jaar ook geweest ben. Ik werd daar toen heel goed geholpen met het uitzoeken van busverbindingen en het rugzaktransport. Ik werd herkend en zeer hartelijk begroet. Ik heb een kleine kamer voor mezelf geboekt, ook wel eens prettig. Marie (van de herberg)heeft gekookt en wwwe met een groepje gegeten, waaronder de Duitse oma en kleindochter. Vanochtend hebben we afscheid genomen, zij zijn vandaag verder gegaan dan ik.

Gisteren was Polle jarig, dus natuurlijk heb ik eerst gezongen. En we hebben via app met beeld geappt. En van het uitpakken van onze cadeautjes kreeg ik ook filmpjes toegestuurd. Erg leuk vond ik dat! Natuurlijk heb ik onderweg ter ere van Polle heerlijke taart gegeten.

En ik had gisteren een bijzondere ontmoeting: iemand die ook in Uden geboren is. Dus meteen foto gemaakt en zij stuurde die meteen naar haar zus. Blijk ik met die zus op de kleuterschool gezeten te hebben. Zij heeft nog een foto van haarzelf en mij, die krijg ik nog toegestuurd.

Ondertussen ben ik de Udense alweer een paar keer tegen gekomen.

Vandaag hele mooie route door het bos maar wel met een lange pittige stijging. Gelukkig is het vandaag bewolkt geweest, dus niet heet, nu komt de zon pas door ( 18.30 uur).

Onderweg wensen mensen regelmatig 'buen Camino' en als ik even stilsta, wordt meteen gevraagd of alles in orde is.

Ik ben vlak voor de stad Pontevedra gestopt, was vandaag ruim 13 km. Ben in een kleine herberg achter in een tuin met wijngaard samen met drie meisjes uit Bulgarije. Heb tot nu toe een kamer voor mezelf ...wellicht komt er niemand meer bij.

Ook hier wordt voor ons gekookt, dat is altijd erg leuk en gezellig.

Zo, dat was het weer voor nu. Veel groetjes en tot de volgende keer, Dimphy

• 29 April 2023 - 19:04

Lola, Jeroen En Merlujn:

Wat een toeval! Leuk om je avonturen te volgen, oma Dimpie! Liefs van ons

• 29 April 2023 - 20:39

Anniek :

Wat is het toch leuk te lezen, al die spontane ontmoetingen.

Gefeliciteerd nog met Polle.

Toi toi Anniek

• 29 April 2023 - 22:33

Bernadette.:

Hoi Dimphy, alweer een enthousiast verslag!! Heerlijk om te lezen. En dan al die ontmoetingen met zoveel nationaliteiten. Nog van harte gefeliciteerd met Polle. Succes verder. Groetjes van ons.

• 30 April 2023 - 10:26

Jos:

Hallo Dimphy,

In tegenstelling met het vorige jaar lezen we in de verslagen deze keer dat het erg gezellig is met weinig ongemak en met vooral veel wisselende contacten. Met dat laatste ben ik natuurlijk als oud-GGD-man niet erg enthousiast, dat kun je je voorstellen. Maar je vermaakt je volgens mij prima. Wat een verschil met de vorige tocht!

Je ziet dat ik weer wat tijd heb om te reageren nu ik enkele problemen heb opgelost. Nou, ik moet je teleurstellen:….. niet direct problemen waar jij wakker van ligt, ben ik bang. Maar toch … het schept weer lucht misschien heb ik nu ook tijd voor een wandeling. Heel veel groetjes en geniet ervan[e-1f48b]

• 30 April 2023 - 14:42

Arthur Kuilboer:

Hoi Dimphy, er is altijd wel een goede reden om onderweg lekker taart te eten! [e-1f60f]

Leuk ook om steeds weer nieuwe of bekende mensen te ontmoeten tijdens je reis terwijl het vast ook fijn is om stukken alleen te lopen!

Goede voortgang gewenst.

Groet arthur